Improvisaatioteatterin ammattilaisilla kaksi esitystä viikonloppuna Koirakiven kesäteatterilla

Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli saapuu vierailuesityksillään Yhden illan juttu ja TosiSatu Koirakiven kesäteatteriin lauantaina ja sunnuntaina. Vierailun aloittaa lauantaina 15.8. kello

Snorkkelin väki viihdyttää viikonloppuna Koirakivessä. Kuva: Laura Karvonen.

Pitäjänuutiset

Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli saapuu vierailuesityksillään Yhden illan juttu ja TosiSatu Koirakiven kesäteatteriin lauantaina ja sunnuntaina.

Vierailun aloittaa lauantaina 15.8. kello 18 Yhden illan juttu, joka on ainutlaatuinen teatteriesitys ja nimensä mukaisesti tapahtuu vain kerran – kyseessä on täysin ainutlaatuinen show. Kukaan ei siis vielä tiedä, mistä näytelmä kertoo tai millaisia hahmoja siinä nähdään, sillä valmista käsikirjoitusta ei ole. Kaikki syntyy yleisön silmien edessä, yleisön antamiin ideoihin pohjautuen. Luvassa on hulvattomia tilanteita ja taatusti tuoretta viihdettä. Sunnuntaina 16.8. kello 14 nähdään koko perheelle suunnattu TosiSatu joka on lastenteatteriesitys, jossa tarinasta ja sen juonenkäänteistä päättävät lapset.

Yleisö pääsee vaikuttamaan yhdessä ideoidun tarinan kulkuun käännekohdissa, jotka ovat tarinan kannalta olennaisia. Tarina luodaan aidosti lasten päätösten mukaan ennalta suunnittelematta.

Vaikka esityksissä ei olekaan valmista käsikirjoitusta, se ei suinkaan tarkoita etteikö esitystä olisi harjoiteltu ennakkoon. Oikeastaan päin vastoin, improvisaatio vaatii hurjasti harjoittelua: kun valmista käsikirjoitusta ja juonta johon turvautua ei ole, vastanäyttelijöiden kuunteleminen ja tukeminen ovat äärimmäisen tärkeässä osassa, ja sitä ei opi kuin harjoittelemalla.

Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli onkin Suomen toiseksi vanhin improvisaatioteatteri. Yli 20 vuotisen historiansa aikana Snorkkelit ovat esiintyneet kymmenille tuhansille ihmisille televisiossa, yksityistilaisuuksissa, Tampereen Komediateatterissa, Pyynikin kesäteatterissa, kansainvälisillä festivaaleilla, ravintoloissa ja klubeilla, kouluissa, päiväkodeissa ja huvipuistoissa.

Kevät 2020 oli Snorkkelille myös erittäin haastava ja koko kevään esityskausi ja kaikki tilauskeikat jouduttiin perumaan, kuten monessa muussakin teatterissa. Tämä aiheutti tietysti myös pienellä toimijalle kovia taloudellisia paineita.

– Olimme erittäin onnellisia, kun Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi meille apurahan, jonka turvin pääsemme toteuttamaan pienen ImprONtour – kesäteatterikiertueen. Näyttelijöillä on valtava palo päästä takaisin näyttämöille liveyleisön eteen. Uskon myös, että ihmiset kaipaavat jo kovasti kulttuurielämysten pariin, Snorkkelin tuottaja Emma Kaari kertoo. Muita kiertuepaikkoja ovat muun muassa Rämsöö, Loimaa ja Kalajoki.

Kommentoi