Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Padelin suosio räjähti Mäntyharjulla: ”Tää on vaan niin kivaa!”

Padel-mailapeli on reilun vuoden kuluessa löytänyt saavuttanut vankan jalansijan Mäntyharjulla.   Laji tuo lisää jäseniä myös Mäntyharjun Virkistykselle, joka perustaa sille

Padel-mailapeli on reilun vuoden kuluessa löytänyt saavuttanut vankan jalansijan Mäntyharjulla.

Laji tuo lisää jäseniä myös Mäntyharjun Virkistykselle, joka perustaa sille oman alajaostonsa. Padelia pelaa jaoston puheenjohtajaksi nimetyn Virva Paasosen mukaan tällä hetkellä 50-70 harrastajaa, ja määrä kasvaa koko ajan.

Paasosen mukaan padelin suosio on räjähdysmäisessä kasvussa kaikkialla, ei vain Mäntyharjulla, missä kasvua rajoittaa kenttien puute.

Kenttiä on yksi, ja sen iltavuorot ovat olleet varattuja kesästä alkaen.

Pakkasten tultua kenttä suljetaan käytöltä. Osa mäntyharjulaisista käy jo pelaamassa sisäkentällä, joista lähin on Vierumäellä.

Virkistyksen padel-jaosto aloittaa virallisestoi toimintansa ensi vuoden alussa. Jaoston toimintasuunnitelmaan kuuluvat pienimuotoiset turnaukset, lasten oman päivävuoron varaaminen sekä puulaaki-sarja yrityksille.

– Yritykset voisivat tukea henkilöstönsä liikkumista lounasaikaan pelattavilla lyhyillä peleillä, ideoi Paasonen.

Hän itse ”hurahti” padeliin kentän avauduttua viime kesänä. Tosin hän kokeili lajia heti kentän valmistuttua kesällä 2019.

– Tämä on helppo, sosiaalinen ja hauska peli. Pelaaminen ei myöskään ole kovin raskasta, koska nelinpelissä vastuita voi jakaa pelaajien kesken.

– Ei mitään hikimeininkiä, mutta halutessaan voi kuitenkin viilettää kentällä ihan kunnolla, kehuu Jonna Juhola.

Mäntyharjun liikuntatoimi järjestää ensimmäisen padel-turnauksen kentällä lauantaina 22.marraskuuta. Kiertopalkinnon lisäksi voittajille on luvassa Kuvalan kinkku.

Ilmoittautuneita oli perjantaihin mennessä kymmenkunta. Tapahtuma päättää padel-kauden, sillä yöpakkasten tultua keinonurmi rikkoutuu helposti.