Ranch Kelly seitsemäs viimeisessä kisassa – tamma palaa jouluksi kotiin

Mäntyharjulaistamma Ranch Kellyn kausi ja ura Ranskassa pättyi seitsemänteen sijaan. Vitosradalta kiihdyttänyt suomalaishevonen joutui kiertämään koko matkan kolmatta ja toista rataa. 

Ranch Kelly ja ohjastaja Hannu Torvinen Bordeaux'n raviradalla. Kuva: Leena Alerini

Pitäjänuutiset

Mäntyharjulaistamma Ranch Kellyn kausi ja ura Ranskassa pättyi seitsemänteen sijaan. Vitosradalta kiihdyttänyt suomalaishevonen joutui kiertämään koko matkan kolmatta ja toista rataa.

Ranch Kelly oli maalissa seitsemäs ajalla 12,2a/2100 metriä. Voiton vei ranskalaisen Jean Michel Baziren ohjastama Bel Avis.

– Yllättävän positiivinen fiilis tästä jäi. Hevonen meni hyvän tuloksen. Se piti loppusuoralla vauhtinsa, mutta ei pystynyt enää kiristämään sitä. Starttiväli oli tällä kertaa kolme viikkoa, mikä on pidempi kuin Suomessa on ollut oikeastaan missään vaiheessa, ja se ehkä vähän vaikutti. Mutta hevosesta ja suorituksesta jäi ihan hyvä maku, Ranch Kellyn ohjastaja Hannu Torvinen kertoi Hippoksen tiedotteessa kisan jälkeen. Ranskan kilpailusääntöjen mukaan vuodenvaihteessa 11-vuotiaaksi kääntyvä Ranch Kelly ei saa enää ikänsä puolesta kilpailla Ranskassa, ja tamma palaa Suomeen jouluksi. Sekä Ranch Kelly että sen valmentaja Anne Luttinen ovat viettäneet syksyn suomalaisen Saara Jalastin ja tämän miehen Jean Baudronin luona Ranskassa. Ranch Kelly on suomalaisen ravivuoden valovoimaisimpia tähtiä. Kaudella 2018 se on tienannut 323 730 euroa, ja koko uran voittotienestit hipovat jo puolta miljoonaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka